22.oktobrī "13.pirmdienas" jaunieši viesojās kafejnīcā “Sakura”, kur mājīgajās telpās mūs laipni sagaidīja smaidīgā īpašniece Arimanda Rode, lai dalītos savās zināšanās par veselīgu uzturu, uzņēmējdarbību, virtuves noslēpumiem, gatavojot suši, nodarbībā “Veselīgs uzturs”. Suši mūsdienās iekarojis daudzu sirdis-no eksotiska, maz zināma ēdiena tas kļuvis par iecienītu maltīti, ko pasniedz restorānos, īpašos sushi bāros un pagatavo mājās. Suši tā ir nacionāla Japāņu uzkoda. Šī uzkoda tiek gatavota no zivs filejas (svaigā vai kūpinātā), kas tiek plāni sagriezta, no dārzeņiem vai jūras veltēm, kā arī no rīsiem, kas jāvāra noteiktā veidā. Tas viss tiek ietīts aļģēs. Šis ēdiens parādījās Japānā aptuveni 100 gadus atpakaļ. Suši tekstūra – šis uzkodas pamata priekšrocība, jo nogaršojot gabaliņu, jūs sajutīsiet zivs aromātu un svaigumu, to mīkstu tekstūru, siltus rīsus un garšīgu mērci. Izrādās, lai prasmīgi iemācītos tīt suši, dažreiz nepieciešami vairāki mēneši. Paldies Arimandai par vitamīniem bagātajām sulām un suši, ar ko palutinājām savas garšas kārpiņas.
Projekta izvirzītais mērķis: Pielietojot neformālās izglītības metodes, sniegt zināšanas un atbalstu, veidot prasmes un kompetenču iemaņas, veicinot jauniešu veiksmīgu iekļaušanu sabiedrībā, vispusīgu attīstību un aktīvu līdzdalību nākotnes lēmumu pieņemšanā ikdienas dzīvē.